Şehidimiz

ANA ADI                         : SELİME

DOĞUM YERİ            : ILGIN

DOĞUM TARİHİ         :  01.12.1990

İlköğretimini Ilgın İlçemiz Halil Özkan İlköğretim okulunda 2004 / 2005    Eğitim Öğretim yılında tamamlamıştır. 2005 / 2006 Eğitim Öğretim Yılında Ilgın  Bayram Harun Çoban Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde ortaöğretimine başlamıştır. Okulun Elektrik-Elektronik Teknolojisi/Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü alanından 12.06.2009 yılında mezun olmuştur. Terbiyeli ,  efendi oluşu ve örnek davranışları dolayısı ile öğretmenleri tarafından çok sevilirdi.

Şehidimiz Ayhan KAYA, akşamları ek iş yapıp okul masraflarını çıkarır hem de aile bütçesine katkıda bulunurdu. Annesine  çok düşkündü, en büyük hayallerinden biri de annesine ev almaktı. Vatanını ve ailesini çok severdi. En kısa zamanda hayata atılmış annesine verdiği sözleri yerine getirmiştir.

Şehidimiz Ayhan KAYA, 12/08/2010 tarihinde askerliğe Kütahya'da  başlamıştır.  13/11/2011 tarihinde Balıkesir-Bandırma'da askerliğini tamamlayarak terhis olmuştur.

Sivil hayatında çeşitli mesleklerde çalışmıştır. Hayallerini gerçekleştirmek için kısa zamanda çalışması gerekiyordu. O'da profesyonel askerliği meslek olarak seçmişti.  12 Mart 2014 tarihinde Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Isparta / Eğirdir'de eğitimini başarı ile tamamlamıştır.

18 Temmuz 2014 tarihinde P.Uzman Çavuş olarak 4.Komando Tugayı- 2.Komando Taburu-1.Komando Bölüğü-2.Komando Kolu Tahrip Elemanı olarak  Tunceli'de  göreve başlamıştır. Tunceli'deki birlikleri Mardin- Nusaybin, Kilis ve Suriye'ye geçici görevlendirilmiş, Şehidimiz Ayhan Kaya'da buralarda vatan toprağını savunmuştur.

23/04/2016  tarihinde  evlenmiştir. Daha iki haftalık evli iken teröristlerle mücadele için bağlı olduğu birlik Diyarbakır-Lice'ye görevlendirilmişti. Komutanları görevine dönmesini istemişler, O'da bu çağrıya uyarak Lice'ye görev yerine gitmiştir.

Ramazan ayı  28 Haziran 2016 tarihinde Diyarbakır İli Lice İlçesi kırsalında icra edilen BAYRAK-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam ÖZATAK operasyonu  esnasında terör  örgütü mensuplarınca açılan ilk ateş sonucu baş bölgesinden yaralanmış,  yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 19.10 sıralarında şehit olmuştur.

Şehidimiz Ayhan KAYA'ya Allah'tan rahmet diliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.

RUHUNUZ ŞAD OLSUN.

04-02-201924-01-201924-01-2019